سیامک اسدی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: بانوان در استان زنجان در همه حوزههای سیاسی، اجتماعی، فرهنگی مشارکت جدی دارند ولی مشارکت آنها در امر اهدای خون بسیار پایین است.
وی فرهنگسازی در بحث اهدای خون در بین بانوان را مورد تأکید قرارداد و اظهار کرد: باید بانوان به این باور برسند که اهدای خون باعث کمخونی آنها نمیشود.
مدیر پایگاه انتقال خون استان زنجان با اذعان به اینکه متأسفانه وجود یک سری باورهای غلط و سنتی باعث شده که بانوان کمتر در امر اهداء خون مشارکت کنند، گفت: مشارکت بانوان زنجانی در امر اهدای خون ۶ درصد است و با باور غلط اینکه کمخون هستند اقدام به اهدای خون نمیکنند.
اسدی افزود: بانوان میتوانند سه بار در طول سال و مردان چهار بار در طول سال خون اهداء کنند و در کشور ما مصرفکننده اصلی خون بانوان و اهداکننده خون مردان هستند.
مدیر پایگاه انتقال خون استان زنجان تصریح کرد: بر اساس بررسیهای انجامگرفته ۵۰ درصد از استفادهکنندگان خون در کشور بانوان هستند و تنها کمتر از ۱۰ درصد اهداءکنندگان خون بانوان میباشند و این در حالی است که در کشورهای خارجی میزان مشارکت بانوان در امر اهدای خون بیش از ۵۰ درصد است.
اسدی گفت: در راستای حضور پررنگ بانوان در امر اهدای خون باید رسانهها اطلاعرسانی را در دستور کار قرار دهند چراکه اهدای خون هیچگونه عوارضی برای اهداءکننده خون ندارد و تنها علت کمخونی بانوان تغذیه نامناسب است.
وی تصریح کرد: تنها رسانهها میتوانند با فرهنگسازی در این زمینه مشارکت بانوان را در اهدای خون بیشتر کنند.
مدیر پایگاه انتقال خون استان زنجان استقبال جوانان در اهدای خون را بسیار پررنگ اعلام کرد و یادآور شد: در تمام طول سال بهخصوص در ماه مبارک رمضان جوانان در اهدای خون مشارکت زیادی دارند.
نظر شما